Vlindertuin Emmelerbos

Herfst 2012

Deze zomer was het wat onkruid betreft achter de feiten aanhollen. Telkens als we bijna rond waren, dan stond of de tuin weer blank of was het zo warm dat je er in ieder geval 's middags niet in kon werken. De groep met salvia's heeft het niet gered in ieder geval. Ook de nieuw aangeplante vlinderstruiken in het midden van de tuin doen het slecht. Ik hoop dat er volgend jaar nog twee van de vijf gaan uitlopen. Wel heb ik de eigen tuin nog wat zaailingen staan die kunnen verhuizen.
We zijn nu in ieder geval bezig met de laatste grote beurt. Een aantal planten van de kattenstaart zijn verplaatst en er zijn wat stukken van de hoge persicaria in gezet. Die vormen mooie grote dichte pollen waar geen onkruid tussen komt. In mijn tuin werden ze te groot,  maar hier kunnen ze voorlopig hun gang gaan.

Zomer 2012

Eind juni zijn we begonnen de vlindertuin weer eens grondig onder handen te nemen. Natuurlijk het vele onkruid verwijderen, maar ook met het verplaatsen van diverse planten. Het bijenkorfje was één plakaat van onkruid met hier en daar het juiste plantje. Dit hele stuk is schoongemaakt. Ook de plantjes zijn er uitgehaald en ontdaan van alles wat er niet tussen hoorde te zitten en ze zijn schoon weer terug gezet. Enkele donker paarse salvia's zijn achter de veel hogere knautia vandaan gehaald, gescheurd en meer naar voren in de border terug gezet. Het is even een klus, maar de tuin knapt er zienderogen van op. Met het bijenfeest op 4 juli hopen we een heel eind te zijn.


Voorjaar 2012

Dit voorjaar zijn de oude vlinderstruiken die in het middenstuk staan gerooid. Afgelopen jaar zat er niet zo veel kleur meer in en ze werden steeds minder mooi. Ook de phuopsis is weggehaald. Deze plant groeide niet hard genoeg om al het onkruid weg te houden. Dit voorjaar was het een en al onkruid met hier en daar wat wat er wel moest staan. Er staan nu 5 nieuwe vlinderstruiken met daaronder houtsnippers. Dat scheelt dit jaar een hoop onkruid verwijderen.
Zomer 2011


De vlindertuin krijgt steeds meer kleur. De phuopsis in het midden stuk was/is één wolk roze. Dit jaar bezoeken opvallend veel kleine vosjes de planten. Hier en daar zijn er nog wat gaten. Binnenkort maar wat schuiven met de planten en zaailingen van oa kattenstaart (lytrum) op de kale plekken zetten. De grond lijkt inmiddels vochtig genoeg.

Voorjaar 2011

De vlindertuin is helemaal gesnoeid en er is een begin gemaakt met het losmaken en verwijderen van het onkruid. Veel kleur zit er nog niet in. In het najaar ook hier maar bolletjes neerzetten, zodat het hier volgend jaar wat "gezelliger" oogt. Inmiddels wat plantjes gescoord op de markt, wildemanskruid. Toch al wat kleur in de tuin.
Er zijn nog wat nieuwe beuken gehaald om de gaten in de diverse hagen op te vullen.

Winter 2010/2011

In de vlindertuin gaat er weinig veranderen. De tuin is de afgelopen jaren mooi volgegroeid,  is heel kleurrijk en trekt de nodige vlinders. Mochten er planten niet meer opkomen, dan bekijken we of er nog aanvulling nodig is.

Aantal unieke bezoekers: